Македонија 30. октомври 2020. / 21:44

Мицкоски: Заев, Филипче баталете ПР, овде се работи за животите на луѓето

Мицкоски: Заев, Филипче баталете ПР, овде се работи за животите на луѓето

Заев, Филипче баталете ПР… Овде се работи за животите на луѓето. Македонија денес руши рекорди со црни биланси. 934 новозаразени, 420 заразени во Скопје, напиша лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на социјалните мрежи.
Велите дека е под контрола, а ништо не е под контрола, велите дека превземате мерки, а ништо конкретно не се работи. Велите дека го заштитувате населението, а хронично болните и утре ги терате на работа и ги ставате под ризик нивните животи, велите дека се грижите за здравствените работници, а не им обезбедувате макар бесплатни тестови за #COVID, велите дека има услови за избори во Штип, а со сила креирате корона кластери.
Секој ден покажувате дека со оваа неспособна Влада дното одново се пробива, уште подлабоко. Ваквата неспособност не е повеќе за лутење, за жалење е, напиша Мицкоски.

 

Заев, Филипче баталете ПР…

Овде се работи за животите на луѓето. Македонија денес руши рекорди со црни биланси. 934…

Posted by Hristijan Mickoski on Friday, October 30, 2020