Македонија 14. March 2019. / 09:34

Мицкоски: Роднина на Јанева ја користи нејзината позиција во комуникација со потенцијални спонзори

Мицкоски: Роднина на Јанева ја користи нејзината позиција во комуникација со потенцијални спонзори

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски за прв пат вечерва, по лидерската средба откри што побарал при разговорите со премиерот Заев.

Тој побарал да се формира комисија од политички партии која ќе направи ревизија за тоа како се потрошени 20 милиони евра за работата на сјо, а резултатите се катастрофални. Притоа, тој не ја исклучи и можноста в џеб, специјалната јавна обвинителка Катица Јанева да ставила пари.

Мицкоски наведе дека имал индиција дека близок роднина кој е дел од менаџментот на една телевизија ја користи нејзината позиција во комуникација со потенцијални спонзори. За притворот на Чавков тој направи споредба со нирнбершкиот судски процес.