Македонија 21. февруари 2021. / 21:47

Мицкоски: Разликата во изјавите е три дена, а лагите се исти

Мицкоски: Разликата во изјавите е три дена, а лагите се исти

Разликата во изјавите е три дена, а лагите се исти, пишува претседателот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Разликата на изјавите е три дена, лагите се исти.

Posted by Hristijan Mickoski on Sunday, February 21, 2021

Во петокот  Заев изјави дека Македонија нема да нарачува од руските вакцини, а два дена подоцна, т.е. денес, да изјави дека дал насоки да се нарачаат вакцини „Спутник“.

Главниот аргумент на Заев за одбивање на руската вакцина, за која францускиот претседател Макрон смета дека заедно со кинеската е неопходна во борбата со пандемијата, е што веќе нарачал големи количества од другите вакцини, па ќе сме се затекнеле со 5 милиони вакцини.

Сепак, изгледа нема да се затрупаме со вакцини.