Македонија 02. јуни 2018. / 21:54

Мицкоски: На Македонија и треба економија а не двојазичност!

Мицкоски: На Македонија и треба економија а не двојазичност!

Јас сум горд и со голема чест стојам овде пред вас понизно барајќи да ни се придружите. Не како што Зоран Заев нудејќи решенија за името и капитулација викна – Следете ме. Не така. Туку, да ми се придружите затоа што јас сум еден од вас, и сите ние сме тоа што во ова време и е потребно на нашата држава, истакна на денешниот антивладин собир, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Тој на присутните им порача да веруваат во себе и ќе се успее.

-Почнуваме со работно лето, ќе го посетиме секој дом, секоја педа на нашата Македонија. Со што е можно повеќе луѓе ќе разговараме за проблемите кои ве тиштат, но и за тоа што ние утре ќе треба да направиме кога ќе ја формираме новата влада во Република Македонија. Ќе бидеме покрај вас, со вас, со сите граѓани без разлика на верска, етничка, партиска или друга определба. Сите граѓани се засегнати. Многу и од гласачите на СДСМ се чувствуваат измамени, но и Албанците, Турците, Ромите, Србите, Власите, Бошњаците и останатите немаат подобар живот и подобро секојдневие. Мораме да покажеме сериозност и одговорност, широчина и посветеност, кадровски и програмски потенцијал, за сите да видат во нас реална алтернатива која со сигурност ќе донесе подобро и која ќе ги победи пороците на досегашната политичка елита во државата, нагласи Мицкоски.

Тој посочи дека само така Македонија ќе победи, а клучот е во нас самите. И во никој друг.

-На Македонија и треба економија, а не двојазичност. На Македонија и треба напредок и просперитет, а не подигнување на вештачки ѕидови и поделби. На Албанците исто како и на Македонците, им треба нови работни места, а не противуставни закони за јазици. Како поминува првата година дали некој од вас смета дека може да биде подобро втората? Дека од овие луѓе на власт може да направаѕ повеќе? Одговорот е јасен не и немаат капацитет тоа да го сторат, нагласи претседателот на ВМРО-ДПМНЕ.