Македонија 01. октомври 2020. / 16:25

Мицкоски: Доаѓа време кога овој султанизам ќе падне и кога мафијата ќе одговара

Мицкоски: Доаѓа време кога овој султанизам ќе падне и кога мафијата ќе одговара

Оваа власт во недостаток на успеси и во услови на секојдневни порази на секое поле, сѐ повеќе се врти кон политички прогон и застрашување.

Министерот за неправда наместо да прави реформи, јавно се заканува и им прејудицира казни на сите кои не мислат како Заев.

Доаѓа време кога овој султанизам ќе падне и кога мафијата ќе одговара за целата неправда заедно со нивните помагачи и слепи послушници кои го газат својот народ.

Во сабота, во 18:30 часот, збирно место пред министерството за правда, улица Македонија, плоштадот, до Основното јавно обвинителсто.

Протестираме против неправди, реваншизам и политичко насилство!