Македонија 20. октомври 2020. / 10:16

Мицкоски: Ако Гоце Делчев стане регионален Македонец, владата на ВМРО-ДПМНЕ таа одлука ќе ја поништи

Мицкоски: Ако Гоце Делчев стане регионален Македонец, владата на ВМРО-ДПМНЕ таа одлука ќе ја поништи

Доколку навистина биде прифатено од страна на СДСМ и Заев дека Гоце Делчев во регионална смисла на зборот е Македонец, а како националност, односно нација е припадник на Бугарската нација, тоа ќе значи целосно асимилирање на македонската нација, удар во темелите на македонската нација и современата македонската држава, дополнително понижување, објасни лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на вчерашните прашаања на граѓаните на Фејсбук.

Ова ќе биде апсолутно на негова одговорност, владина одлука која следната влада на ВМРО-ДПМНЕ, доколку ја предводам јас, веднаш таа одлука ќе ја поништи и нема никогаш понатаму да ја почитува истата, најави Мицкоски.