Македонија 02. јули 2020. / 21:37

Меџити до Димитров: Од губитници ДУИ направи да ја водите Владата

Меџити до Димитров: Од губитници ДУИ направи да ја водите Владата

Изет Меџити од ДУИ го потсети Никола Димитров од СДСМ дека тие ги изгубиле изборите и оти тие ги донеле на власт.

Димитров се сомнева дека можеби меѓу ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ постои скриена коалиција, на што Меџити му реплицираше со однесувањето на минатите избори.

Зошто вака не мислевте пред три години. Кога од губитници ве направивме да ја водите владата. ДУИ беше клучниот фактор што одлучи иако имавте 49 пратеници да ја водите владата. Ние се одлучивме заради стратешките прашања на таа одлука, рече Меџити.