Македонија 26. март 2020. / 10:44

Македонските граѓаните што беа затекнати во Словенија се на пат за дома

Македонските граѓаните што беа затекнати во Словенија се на пат за дома

Нашите граѓаните кои поради коронавирусот беа затекнати и заглавени во Словенија, утрово го продолжија патот за  Македонија.

Се работи за вкупно 42 лица, а најголем дел од нив доаѓаат од Италија и Германија. Се очекува во текот на денот да пристигнат во  Македонија, по што ќе треба да бидат сместени во државен карантин.

Во решавањето на целата ситуација директно беше вклучена и Амбасадата на С. Македонија во Словенија.