Македонија 28. јули 2020. / 22:40

Македонија испраќа армиски вод во операцијата на НАТО во Косово – КФОР

Македонија испраќа армиски вод во операцијата на НАТО во Косово – КФОР

Владата на денешната 78. седница ја усвои Информацијата за учество на Република С. Македонија во мисијата на НАТО во Косово – КФОР.

Владата го задолжи Министерството за одбрана да преземе потребни мерки и да ги регулира сите прашања со надлежните институции на НАТО и КФОР, за распоредување на единица во јачина на еден вод и штабен персонал (вкупно до 45 лица) во операцијата КФОР на Косово до крајот на 2020 година, и да ја извести Владата за преземените мерки во врска со учество на Република  Македонија во операцијата на НАТО во Косово – КФОР најдоцна до 15.12.2020 година, се наведува во соопштението од владината прес-служба.