Македонија 01. јуни 2020. / 00:01

Македонија исклучена од листата на земји чии граѓани можат да патуваат во Црна Гора

Македонија исклучена од листата на земји чии граѓани можат да патуваат во Црна Гора

Црногорскиот Институт за јавно здравје го ажурираше списокот на земји со активна стапка на случаи на Ковид-19 на помалку од 25 заразени на 100.000 жители, под што се подразбира влез во Црна Гора без карантин, соопшти црногорската влада.

– На списокот веќе не се наоѓаат Македонија и Ирска, во кои, по потврдени случаи денес, стапката се зголеми, објави на „Фејсбук“ Владата на Црна Гора.