Македонија 08. мај 2020. / 23:30

Летово државата нема да носи на одмор деца од социјален ризик

Летово државата нема да носи на одмор деца од социјален ризик

Владата на својата седница донесе одлука годинава да не се реализира проектот за користење бесплатна услуга одмор и рекреација за децата од социјален ризик и корисници на посебен додаток.

На денешната седница Владата ја прифати информацијата на Министерството за труд и социјална политика со предлог реализацијата и спроведувањето на Проектот за користење бесплатна услуга одмор и рекреација на деца од семејства во социјален ризик и деца корисници на посебен додаток да се одложи, односно проектот да не се реализира за лето 2020 година – се наведува во соопштението на Владата.