Македонија 08. март 2020. / 19:43

Куновска: Во СДСМ ако се подзасили тепачката може и до “тројки” и “квартети” да стасаме

Куновска: Во СДСМ ако се подзасили тепачката може и до “тројки” и “квартети” да стасаме

Поранешната пратеничка на СДСМ, Софија Куновска, ги коментира најавените тандеми на листите на владејачката партија за парламентарните избори на 12 април.

-Патолошките амбиции донесоа “тандеми” во СДСМ, а ако се подзасили тепачката може и до “тројки” и “квартети” да стасаме.

Секоја сличност со “Квартет”, дело на Хајнер Милер, базирано на вонвременскиит роман од скандалозниот писател Пјер Шодерло Де Лакло, “Опасни врски” ќе стане видлива релативно брзо.

Во романот се раскажува за перверзните игри на двајца благородници, кои на валкан начин се обложуваат да заведат млада девојка, да ја искористат и да ја отфрлат. Првичната одредба е дека романот раскажува приказна со морална поука, но според повеќемина, нагласокот е повеќе врз декаденцијата на француската аристократија кратко пред Француската револуција, фрлајќи светло врз перверзиите на стариот француски поредок, напиша Куновска.