Македонија 28. ноември 2020. / 23:35

Костовски до Заев: Имате „путер“ на главата од предавства, имате потреба да се докажувате дека сте Македонец

Костовски до Заев: Имате „путер“ на главата од предавства, имате потреба да се докажувате дека сте Македонец

Членот на ВМРО-ДПМНЕ, Дарко Костовски преку својот Фејсбук профил даде коментар на објавата на Зоран Заев во која премиерот напиша дека тој е „Македонец кој зборува македонски јазик“.

-Добро е што Заев имаше потреба да каже дека е Македонец, еве на пример сите ние останатите таква потреба немаме зошто како него немаме “путер” на глава од предаства.
Не е доволно да каже дека е Македонец, никогаш не било спорно, барем се надевам не, но имам неколку прашања на кои Заев треба да одговори:
1. Дали македонскиот јазик има историски корени пред АСНОМ?
2. Дали постои македонско малцинство во Бугарија?
3. Прави ли разлика од споделена и заедничка историја?
4. Дали Бугарија ги окупирала Скопје, Куманово, Крива Паланка?
5. Кој ги уби ваташките деца.
Квинслингот Заев ако сака да го намали срамот еве нека одговори директно на овие прашања, пишува Костовски.

 

Добро е што Заев имаше потреба да каже дека е Македонец, еве на пример сите ние останатите таква потреба немаме зошто…

Posted by Дарко Костовски on Saturday, November 28, 2020