Македонија 06. декември 2019. / 11:50

Камчев: Заев беше запрепастен и не му се веруваше дека сум рекетиран

Камчев: Заев беше запрепастен и не му се веруваше дека сум рекетиран

Камчев објаснува како реагирал премиерот Зоран Заев во миговите кога му ги презентирал и доказите дека бил рекетиран.

Одлучив дека морам да пријавам некаде. Се обратив кај премиерот, го информирав. На првата средба му објаснив се. Човекот беше запрепастен, не му се веруваше. Имавме втора средба кај што морав да му покажам дел од работите. Ги виде, немаше зборови, и ми рече: „Остави два дена, затоа што не ми се верува просто“. Ми се јави и ме замоли, се што имам, се што знам, да однесам кај обвинителката Рускоска. Јас истото тоа го сторив. Сите работи ги доставив до обвинителството, за да пробаат од тие докази да може да се пробаат да го сопрат она што се случува, рече Камчев.