Македонија 05. ноември 2019. / 11:24

Јанушев најавува нов скандал во 13 часот

Јанушев најавува нов скандал во 13 часот

9 милиони евра на годишно ниво за SAR & HEMS услуги (Search and Rescue & Helicopter Emergency Medical Service) и тоа со 8 годишен договор, вкупно 72 милиони евра!, најави генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев

-Со 9 милиони евра може да се купат над 200 најсовремени амбулантни возила за прва помош или 2 современи хеликоптери за SAR & HEMS услуги!

Е дотаму оди криминално-рекетарската банда на власт на Заев!

Повеќе во прес-конференцијата во 13:00 часот, најави Јанушев на Фејсбук.