Македонија 12. март 2020. / 21:28

Јанушев: Корупцијата во време на СДСМ цвета, тоа го кажуваат сите релевантни меѓународни институции

Јанушев: Корупцијата во време на СДСМ цвета, тоа го кажуваат сите релевантни меѓународни институции

Во 11-те години владеење на ВМРО-ДПМНЕ, корупцијата била на далеку пониско ниво според сите релевантни меѓународни институции отколку сега во изминатите три години, рече во гостување на телевизија Телма, генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев.

Според носителот на третата изборна единица на ВМРО-ДПМНЕ корупцијата е еден од најгорливите проблеми со кој се соочува Република Македонија.

-Имаме сериозни теми кои што ги тиштат граѓаните. Една од тие теми е корупцијата. Соогласно изводот на Транспаренси интернешнл јасно се гледа дека во оној период кој Николовски сака многу да го споменува, период на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ се гледа многу добро каде била Македонија во однос на корупцијата каде е сега. Покорумпиран период во однос на последниве три години апсолутно нема, особено периодот 17-та, 18-та и 19-та, корупцијата цвета и тоа не е затоа што ВМРО-ДПМНЕ го кажува, тоа е затоа што релевантните меѓународни институции тоа го кажуваат. Криминалот, корупцијата и правосудстовото имаат тотален промашај, во се имаат неуспех. Ова се извадоци од транспаренси интернешнл, изјави Јанушев.