Македонија 02. јуни 2020. / 19:49

Јанева: Се менувaше член во законот за Заев да добие ослободителна пресуда за „Поткуп

Јанева: Се менувaше член во законот за Заев да добие ослободителна пресуда за „Поткуп

Јанева во денешните завршни зборови потврди дека власта на СДСМ има воспоставена целосна контрола врз правосудството, па се одело дури до таму за Зоран Заев да добие ослободителна пресуда за случајот „Поткуп“ да се менуваат закони.

Таа праша толку ли била голема желбата да се сруши СЈО и зошто таа „била единствената будала“.

Целото обвинение против мене е гола клевета без докази. Нема ни О“„ од обвинение против мене дека сум сторила кривично дело. За жал го нема ни СЈО-рече поранешната Специјална обвинителка.