Македонија 28. март 2020. / 14:56

Груевски: Добри вести дојдоа во историски тешко време – Кратењето на платите е избрзано

Груевски: Добри вести дојдоа во историски тешко време – Кратењето на платите е избрзано

Поранешниот премиер Никола Груески им честиташе на граѓаните на Македонија за членството во НАТО и одлуката за почеток на преговори за членство во ЕУ на „Фејсбук“ и воедно се осврна за ситуацијата за коронавирусот и мерките што треба да се преземат.

„Честитки за граѓаните на Македонија за членството во НАТО и одлуката за почеток на преговори за членство во ЕУ. И двете се децениска волја, работа и стремеж на мнозинството граѓани на Македонија и на сите поголеми политички партии. Одамна ги заслуживме, неправедно ни беа ускратени и ова е одлично за Македонија. Ќе помогне многу во иднина. Таму ни е местото.

Не толку пандемијата од вирусот, туку начинот на кој беше решена последната препрека создадена од некои наши соседи и последиците од тоа, остава голема горчина заради која, за жал, многу наши граѓани со мешани чувства ја примаат оваа вест, наместо со полна радост и прославувајќи. Но, за тоа многупати сум се изјаснил…

За жал, овие добри вести дојдоа во историски тешко време, кога со право постои голема загриженост за здравјето и животите кај граѓаните. Но, светот и Македонија како дел од него ќе го помине и ова. Борбата и истовремено умешноста, е тоа да биде со помалку жртви и штети кои се закануваат да бидат огромни на ниво а можеби и полоши од големата светска криза во 1929 година. И во развиените земји а уште повеќе во Македонија, доцни масовното тестирање. Голем проблем! Чувајте го здравјето и внимавајте на себе.“, напиша Груевски.

Целиот статис на поранешниот премиер Никола Груевски прочитајте го во продолжение.