Македонија 02. септември 2019. / 13:24

Груби: Многу сме блиску до компромис за иднината на СЈО

Груби: Многу сме блиску до компромис за иднината на СЈО

Претседателот на комисијата за европски прашања, Артан Груби вели дека се водат интензивни преговори меѓу тимовите на власта и опозицијата за новиот Закон за јавно обвинителство, пренесе Сител.

Открива дека продолжението на седницата на која ќе се дебатира за Законот ќе биде веднаш штом добие сигнал дека усогласени се разликите кои постојат.

– Остануваат уште 40 амандмани, 10 од нив се на опозицијата. Се надеваме ќе има договор, многу сме блиску до постигнување компромис. – изјави Груби.