Македонија 13. март 2021. / 12:02

Артан Груби како дел од владината делегација не се поклони пред спомен плочата на загинатите припадници на ЕСЗ Тигар

Артан Груби како дел од владината делегација не се поклони пред спомен плочата на загинатите припадници на ЕСЗ Тигар

Денес се одбележува 40 години од формирањето на Единицата за специјални задачи Тигар.

Во касарната Илинден, државниот врв предводен од претседателот на владата Зоран Заев положи свежо цвеќе пред споменикот изграден во чест на загинатите припадници на ЕСЗ Тигар.

Во владината делегација беше и министерот Артан Груби кој не се поклони пред споменикот.