Македонија 26. април 2018. / 20:47

Голем протест: Граѓаните излегоа против промена на името и двојазичност

Голем протест: Граѓаните излегоа против промена на името и двојазичност

Вечерва пред Собранието на Република Македонија неколку патриотски здруженија излегоа на протест. Нивните барања се запирање на преговорите за името и не ставање во употреба на Законот за јазици.

Нова рудна преговори за иметп по вчерашната во Виена, меѓу Димитров и Коѕијас се очекува на почетокот на мај, во Солун.