Македонија 29. мај 2020. / 13:06

Ѓоргиев од „шарената револуциja”: Заев помалку да лаже

Ѓоргиев од „шарената револуциja”: Заев помалку да лаже

На Заев му порачувам помалку да лаже! – вака заврши гостувањето во емисијата „Што не е јасно?“ со граѓанскиот активист, некогашен жесток поддржувач на „шарената револуција“ Благојчо Ѓорѓиев. Пораешниот специјалец од Кочани, инаку инвалидизирано лице, е разочаран од неисполнувањата наниедно ветување што власта ги даде кога беше опозиција.

Никогаш не се смени законот за инвалидизирани лица, а ми ветуваше и Тунтев и Заев и сите. Потоа видовме дека обичниот човек пак страда и е обезправдан а богаташите со милионите повторно уживаат. Меѓу другите неисполнети ветувања што сега ми паѓаат на памет е мерцедесот. Се правеа помпи дека ќе го продадат да купат болнички возила, па го гледавме изгребан од мачки, за денеска пак да се возат истите тие во него?! Па, да не ме сфатите дека бранам некого, но има осуден човек 3 години точно за тој „мерцедес“, додека владата слободно си се вози со него, вели Ѓорѓиев.