Македонија 15. јули 2020. / 23:23

Ѓорчев: Победа во Стајковци, Љубанци, Лешок и во Мустафино

Ѓорчев: Победа во Стајковци, Љубанци, Лешок и во Мустафино

Владимир Ѓорчев на денешните предвремени парламентарни избори го користи својот фејсбук профил, за да ги споделува првичните податоците од изборните резултати кои стигнуваат до него.

Па во негов препознатлив стил, кога некогаш стоеше на говорницата на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓорчев напиша:

Стајковци, општина Гази Баба, Скопје:

ВМРО-ДПМНЕ 1.209
СДСМ 778

Победа во Гази Баба!

Љубанци, општина Бутел, Скопје:

ВМРО-ДПМНЕ 544
СДСМ 49

Победа во Љубанци.

Лешок – Тетовско:
ВМРО 128
СДСМ 59

Победа во Лешок!

Село Мустафино, општина Свети Николе:

ВМРО-ДПМНЕ 152
СДСМ 66