Македонија 14. декември 2020. / 20:51

Ѓорчев: Бучкоски е политички панцир на Зоран Заев!

Ѓорчев: Бучкоски е политички панцир на Зоран Заев!

Македонија во моментов ги живее најтемните моменти од своето постоење, оти нема човек во Македонија кој може да замисли да дојде на тоа дереџе да Македонија да има премиер како Зоран Заев, кој ги погази сите црвени линии, изјави Влатко Ѓорчев од Вмро ДПМНЕ во емисијата Филибастер на Радио Лидер.

Работата на Комисијата не е транспарентна, македонската јавност не знае што преговараат, но во таа комисија има луѓе на кој што не им е сеедно, како на Зоран Заев. Мислам дека таму има доблесни луѓе, но тоа што ме загрижува е именувањето на Бучковски како бај пас варијанта. Тоа е политично решение,а кога станува сбор за Зоран Заев се е биснис интерес. Тоа на секого му е јасно во Македонија.  Решението на Бучкоски има за цел , тој да биде политичкиот панцир за Зоран Заев и да ја бајпасира комисијата, изјави Ѓорчев