Македонија 28. јануари 2021. / 22:08

Герила акција на Бихаќка: Македонија земја со премиер аболициран криминалец

Герила акција на Бихаќка: Македонија земја со премиер аболициран криминалец

По објавувањето на извештајот на „Транспаренси интернешенал“ во кој Македонија бележи пад од пет места во однос на лани и сега е на 111 место на на глобалниот индекс на земји со корупција, граѓани незадоволни од власта изведоа герила кација на улица Бихаќка, во близина на штабот на СДСМ.

Своето незадоволство граѓаните го искажаа со закачување банер на надвозникот на улицата.

-Македонија земја со премиер аболициран криминалец. Најголем јриминал во Европа. Хибриден режим – е пораката напишана на банерот.