Македонија 25. ноември 2020. / 11:25

Георгиев: Не е само Бугарија, и други земји во ЕУ го кочат почетокот на преговори за Македонија

Георгиев: Не е само Бугарија, и други земји во ЕУ го кочат почетокот на преговори за Македонија

Заменикот министер за надворешни на Бугарија Георг Георгиев вели дека неговата земја не е единствениот стопер на Македонија во влезот кон ЕУ и дека има и други земји како Франција Холандија кои имаат сомнеж за почеток на преговори.

– Во моментов се создава слика дека Бугарија е единствената земја од ЕУ која ја стопира Македонија. Нека си припомнат пред неколку месеци дека имаше и други земји кои имаа сомнеж по ова прашање како Холандија и Франција.Така да, на ниеден начин ние не сме единствен стопер, рече Георгиев во своето интервју за бугарска телевизија.