Македонија 14. March 2019. / 19:01

Ганка удри по Димитров: Го негира македонското малцинство во Грција

Ганка удри по Димитров: Го негира македонското малцинство во Грција

Екс министерката за култура, Ганка Цветанова на Твитер за односот кон македонското малцинство во Грција ги критикува шефот на македонската дипломатија, Никола Димитров и потпреседателката на Собранието, Фросина Ременски.

Димитров претходно изјави дека македонското малцинство е грчка работа, и дека Егејците не говореле македонски јазик.