Македонија 24. декември 2020. / 09:35

Фрчкоски хоспитализиран на Инфективна поради Ковид-19

Фрчкоски хоспитализиран на Инфективна поради Ковид-19

Љубомир Фрчкоски, поранешен министер за внатрешни и надворешни работи и универзитетски професот е позитивен на Ковид-19.

Тој бил хоспитализиран на Инфективната клиника откако почувствувал истоштеност поради покачена температура. Лекарите процениле дека треба да го задржат на болничко лекување, со цел да ја следат неговата понатамошна состојба.

Фрчкоски се наоѓа во стабилна состојба.