Македонија 04. март 2021. / 22:09

Османи: Фрчкоски никогаш не бил номиниран од МНР за амбасадор во САД

Османи: Фрчкоски никогаш не бил номиниран од МНР за амбасадор во САД

Во своето гостување во емисијата „Клик Плус“ на ТВ21, вечерва министерот за надворешни работи Бујар Османи, истакна дека сите информации околу Фрчкоски и неговата номинација за амбасадор во Соединетите американски држави, се само шпекулации.

– Името на Фрчковски дека ќе биде амабасадор во Вашингтон дојде од медиумите. Дека е повлечена кандидатурата повторно дојде од медиумите. Во ниту еден момент, МНР не кажало дека тој е кандидат за амбасадор, или дека е отфрлен или прифатен, изјави вечерва министерот за надворешни работи, Бујар Османи за емисијата „Клик плус“.

Според него, процесот за именување на кандидатите за амбасадори е во целосна дискреција и тоа се класифицирани податоци.

– Не влегувам во дебата околу вакви шпекулации. Се додека МНР не потврди одредена кандидатура, ништо друго не треба да се земе како официјална вест, соопшти Османи.