Македонија 20. август 2019. / 10:50

(ФОТО) Прилепчани го избришаа делот од таблата дека Александар е дел од „хеленската историја“

(ФОТО) Прилепчани го избришаа делот од таблата дека Александар е дел од „хеленската историја“

Откако во Скопје почнаа да ги корнат таблите каде пишува дека Александар и Филип се Грци и дека немаат врска со Македонија.

Во Прилеп Само што беше поставена таблата на споменикот на Александар од нејзе е избришан зборот „хеленската“. Инаку, таблата во Прилеп е само на македонски и англиски јазик додека во Скопје таблите се тројазични.