Македонија 27. февруари 2020. / 16:57

Филипче: Се чекаат резултати за уште едно лице коешто допатувало од Рим

Филипче: Се чекаат резултати за уште едно лице коешто допатувало од Рим

Министерот за здравство, Венко Филипче, на редовната прес-конференција за опасноста од корона вирусот, информира дека се вршат тестови на ново лице кое допатувало од Рим.

Истовремено, Филипче објасни дека жената кај којашто беше потврден вирусот се наоѓа во стабилна состојба.

Како што информиравме пациентката која се лечи на ифективна има лесна клиничка слика нема знаци за компликации се лекува во изолација. Се чекаат тестовите на уште едно лице кое допатувало од Рим. Во овој момент освен ова лице нема ниту еден друг сомнителен случај – информира Филипче.