Македонија 01. јануари 2021. / 17:17

Филипче: Новогодишната ноќ помина мирно, граѓаните ги почитувале мерките

Филипче: Новогодишната ноќ помина мирно, граѓаните ги почитувале мерките

Министерот за здравство д-р Венко Филипче во изјава за медиумите информираше дека новогодишната ноќ помина мирно за дежурните екипи споредбено со претходните години.

Во Ургентниот хируршки центар извршени се десетина прегледи и приеми, споредбено со 30, 40 во изминатите години.

Десеттина прегледи и приеми се изведени и на Клиниката за токсикологија, исто така многу помалку споредбено со 30тина случаи кои биле примени во претходните години.

– Навистина се почитувале мерките, да нема прослави, да нема групирање и тоа е една голема заслуга и на граѓаните, рече Филипче.