Македонија 05. ноември 2020. / 23:22

Филипче: Носењето маска значи грижа за сите, да бидеме свесни и совесни

Филипче: Носењето маска значи грижа за сите, да бидеме свесни и совесни

Носењето маска значи грижа за сите, за ранливите и за повозрасните. Со маската, се штитиме себеси и сите околу нас, напиша вечерва министерот за здравство Венко Филипче на Фејсбук.

Тоа е акт на солидарност и почитување на луѓето. Можеби ти не си во ризик, но секојдневно си во контакт со други кои можеби тешко би ја поднеле болеста. Да бидеме свесни и совесни, пишува во фејсбук статусот на министерот Филипче