Македонија 26. октомври 2020. / 14:25

Филипче: Над 85 % од починатите имале и друга хронична болест, голем дел доцна доаѓаат во болница

Филипче: Над 85 % од починатите имале и друга хронична болест, голем дел доцна доаѓаат во болница

Министерот за здравство Венко Филипче истакна дека огромен број од починатите од Ковид-19 имале други хронични болести.

Огромен процент од пациентите имале тешка форма на некоја друга хронична болест, над 85% се со коморбидитети. Голем дел многу доцна доаѓаат во болница, рече Филипче.

Филипче посочи дека полицискиот час не е решение.