Македонија 02. август 2020. / 10:03

Филипче: На денот кога ги чествуваме сите херои низ историјата, да го дадеме својот влог во доброто на земјата

Филипче: На денот кога ги чествуваме сите херои низ историјата, да го дадеме својот влог во доброто на земјата

Честит Илинден! На денот кога ги чествуваме сите херои низ историјата на нашата земја во име на борбата за слобода и независна држава, наше е, на сите нас заедно да го дадеме својот влог во доброто на земјата.

Борбата не запира, но денес се бориме да го заштитиме здравјето нашето здравје и да го победиме невидиливиот непријател.

Мораме сите заедно сплотени, без исклучок да го дадеме својот дел, својот придонес во борбата против коронавирусот – да ги почитуваме мерките, да се заштитиме себе, своите најблиски, јавното здравје и хероите на нашето време – здравствените работници, стои во честитката од министерот за здравство, Венко Филипче.