Македонија 04. септември 2020. / 09:22

Филипче: Majките на работа, децата во градинки

Филипче: Majките на работа, децата во градинки

Сега веќе има можност децата да почнат да одат во градинка. Сметам дека таа препорака ќе ја смениме и дека ќе треба мајките да се вратат на своите работни места – порача министерот за здравство Венко Филипче во емисијата „10 МИНУТИ“ на ТВ21.

Градинките во целата земја треба да започнат со работа од 9 септмвври.