Македонија 15. јули 2019. / 09:00

Ел Чека со нова бомба: Братот на Али Ахмети и Муса Џафери го местат тендерот во ТЕЦ Осломеј и поделбата на парите

Ел Чека со нова бомба: Братот на Али Ахмети и Муса Џафери го местат тендерот во ТЕЦ Осломеј и поделбата на парите

Ел Чека синоќа објави нова аудиобомба, во која се зборува како се мecтaт тендери меѓу функционери на ДУИ.

Фекри Ахмети (брат на Али Ахмети) и Муса Џафери во телефонски разговор зборуваат да нe ги изгyбaт тендерите во ТЕЦ Осломеј, и не само за таму, туку и за други места и разговараат како добивката ќе си ја дeлaт меѓусебно заедно со Фатмир Дехари.

ФА: Како си, господине Џафери.

МЏ: Добро сум. Ти?

ФА: Те барам за Комисијава во ТЕЦ Осломеј, за тендерот…За Комисијата која одлучува за ТЕЦ, таму не треба да изгyбимe.

Интересно е што овој разговор се споменува Сами Укшини, алијас Командант Соколи, кој е во зaтвop.