Македонија 22. октомври 2018. / 21:37

ЕКСКЛУЗИВНО: Митко Јанчев и Костадин Богданов разрешени од функциите во ВМРО-ДПМНЕ

ЕКСКЛУЗИВНО: Митко Јанчев и Костадин Богданов разрешени од функциите во ВМРО-ДПМНЕ

Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашниот состанок ги разрешил  потпретседателот Митко Јанчев и членот на извршниот комитет Костадин Богданов кој доаѓа од редот на реформаторите – неофицијлано дознава Економски Лидер од извори од партијата.

Како што неофицијално дознаваме се разгледувала можноста и за вонреден конгрес, но скоро сите делегати му дале поддршка на лидерот на Христијан Мискоски да ја води партијата во овие тешки моменти за Република Македонија.