Македонија 30. март 2020. / 11:53

Двајцата заразени полицајци од станицата во Петровец ставија 14 колеги во изолација

Двајцата заразени полицајци од станицата во Петровец ставија 14 колеги во изолација

Заменик-министерот за внатрешни работи Агим Нухиу на својот фејсбук-профил напиша дека Полициската станица Петровец е во реален ризик од коронавирус.

– Вирусот Ковид-19 почна да напаѓа и во Министерството за внатрешни работи. Потврдено дека имаме позитивни пет вработени во полицијата, додека во Полициската станица Петровец постои реален ризик! Ги повикуваме вработените во полицијата за поголемо внимание во соочувањето со настанатата состојба, објави Нухиу на Фејсбук.

Некои од медиумите пренесуваат дека покрај двајцата заболени полицајци од станивата во Петровец, кои се ставени во изолација, уште 14 нивни колеги се во изолација, бидејќи имале контакт со заболените.

Тие допрва ќе бидат тестирани.