Македонија 04. јуни 2020. / 19:02

Докторка од инфективно до Филипче: Признај дека згреши!

Докторка од инфективно до Филипче: Признај дека згреши!

Инфектологот Жаклина Шопова преку својот фејсбук профил се обрати до министерот за здравство Венко Филипче барајќи од него да биде реалист и дека доблест е да се каже дека згрешил.

Таа додава дека народот е исплашен, а згора на тоа со него се игра топло – ладно. Порачува „доста веќе тонеме“, прашувајќи дали вака се оди во ЕУ.

– Во моментов покрај сите превентивни мерки кои сите ние треба да ги практикуваме, важно е навремено упатување, без страв, на сите кои имаат тегоби кај своите лекари и сите заедно да ја победиме оваа битка, како сите наши соседи, напиша Шопова.