Македонија 25. февруари 2020. / 12:39

Димитров во посета на Чешка

Димитров во посета на Чешка

Министерот за надворешни работи  Никола Димитров утре и задутре ќе престојува во работна посета на Прага, Република Чешка, каде што ќе има средби со неговиот  домаќин шефот на чешката дипломатија Томаш Петричек, со претседателот на Долниот дом на Парламентот Радек Вондрачек и со државната секретарка за европски прашања Милена Хрдинкова.

Димитров во Прага ќе учествува и на годишниот состанок на министрите за надворешни работи од земјите од Вишеградската група (V4) и државите од Западен Балкан (WB6), на кој ќе се дискутира за состојбата и очекувањата поврзани со евроинтегративните процеси на регионот.

Шефот на дипломатијата ќе учествува и на панел дискусија во Институтот за Европска политика – ЕУРОПЕУМ.