Македонија 15. мај 2018. / 10:56

Димитров ќе има свое обраќање во Холандскиот парламент

Димитров ќе има свое обраќање во Холандскиот парламент

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска ќе обрати пред членовите на Комисијата за европски прашања во Парламентот на Холандија, а потоа ќе оставри средба со неговиот холандски колега, Стеф Блок, по што ќе има состаноци во министерството за одбрана и холандското МНР.

Вчера, Димитров се сретна со генералниот директор на Организацијата за забрана на хемиско оружје, Ахмет Узумџу.