Македонија 26. ноември 2020. / 10:59

Димитриевски контра Заев: Македонија беше окупирана од фашистичка Бугарија

Димитриевски контра Заев: Македонија беше окупирана од фашистичка Бугарија

Актуелниот градоначалник на СДСМ синоќа остро се спротивстави на примерот на Македонија, Заев. По неговата скандалозна изјава, Максим Димитриевски бурно реагираше на социјалната мрежа Фејсбук.

Димитриевски на својот Фејсбук профил напиша:

– Македонија беше окупирана и поделена во втората светска војна од фашистичка Германија, Бугарија и Италија. Македонскиот народ и партизаните се кренаа на востание и во коалиција со антифашистите извојуваа победа над окупаторот, напиша градоначалникот на Куманово.

Ова не е првпат Димитриевски да се спротивстави на Заев.

Во продолжение може да го прочитате целиот Фејсбук статус:

 

1. Гоце Делчев е темелот и душата на нашата државност. Македонец со јасна визија за самостојна Македонија.
2. Секој…

Posted by Maksim Dimitrievski on Wednesday, 25 November 2020