Македонија 10. август 2018. / 12:24

Денеска седница на ДИК: Ќе се дополнува Правилникот за референдумот

Денеска седница на ДИК: Ќе се дополнува Правилникот за референдумот

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ќе одржи седница на која на дневен ред е предлог-одлука за
дополнување на Правилникот за подготвка, организирање и спроведување на референдумот на државно
ниво.

На седницата се најавени и информации за текот на јавниот увид и пријавувањето на граѓаните за гласање
во странство.