референдум

Пронајдени се 477 резултати на тема „референдум“
Македонија

Србов: Референдумот беше поништен од граѓаните, со тоа Собранието нема за што воопшто да расправа или да одлучува

– Крадење на суверенитетот Граѓаните во Македонија треба да се повеќе свесни дека тие се носители на суверенитетот на државата и...
Свет

Алтернатива за Германија бара референдум на кој германците ќе гласаат за зачленување на Западен Балкан во ЕУ

Клубот на пратеници од Алтенатива за Германија најголемата опозициска партија во Бундестагот, бараат референдум во Германија за членство...
Свет

Романски свештеник против слободата на изразување на верниците: Ќе ве исклучам зошто не гласавте за дефинирање на семејството

Романски свештеник се закани дека ќе ги исклучи од црквата луѓето кои не гласаа на референдумот за уставни измени за дефинирање на семејството. Референдумот...