Македонија 10. мај 2018. / 09:56

Дебата: Предизвиците на Македонија пред Самитот на НАТО

Дебата: Предизвиците на Македонија пред Самитот на НАТО

Дебата на тема „Предизвиците на Република Македонија пред самитот на НАТО во 2018 година” ќе се одржи во организација на Институтот за јавни политики, а поддржана од НАТО дивизијата за јавна дипломатија.

Воведно обраќање на дебата ќе има Неџад Мехмедовиќ, претседател на Институтот за јавни политики, по што ќе биде презентирана веб платформата ww.nato.mk.

На дебатата ќе се обратат националниот координатор за членство во НАТО, Стево Пендаровски, шефот на Канцеларијата на Алијансата во Скопје, капетан Горазд Бартол, поранешната пратеничка во Собранието, Нора Алити, директорот на Дирекцијата за безбедност на класифицирани информации и претседател на Алумни асоцијацијата на Маршал Центар – Република Македонија, Стојан Славески.