Македонија 20. мај 2020. / 13:43

Бугарска помош од 33.000 евра за деца со аутизам и Даунов синдром во Македонија

Бугарска помош од 33.000 евра за деца со аутизам и Даунов синдром во Македонија

Бугарската влада на денешната седница донесе одлука да и додели помош на Македонија во висина од 66.000 лева или 33.000 евра. Средствата ќе бидат наменети за центрите за рана и сензорна терапија во Скопје и Охрид.

Според соопштението од денешната седница на бугарската влада, средствата ќе бидат искористени за работа со деца со аутизам и даунов синдром.