Економија 11. март 2021. / 15:38

Македонија нема да добие ниту евро од ЕУ за справување со коронавирусот

Македонија нема да добие ниту евро од ЕУ за справување со коронавирусот

Македонија нема да добие ниту евро од Европската унија за справување со короната.

Помош од 530 милиони евра ќе добијат речиси сите земји членки и кандидати но не и нашата земја.

Знамето на Македонија го нема меѓу земјите што ги наведе првиот човек на ЕК Урсула Дер Лајен.

Комисијата предлага 530 милиони евра Знаме на Европската унија Финансиска поддршка во рамките на Фондот за солидарностза итни мерки поврзани со здравјето во борбата против Ковид во 17 земји-членки + 3 кандидати. Ова е конкретна демонстрација на Европската солидарност во тешки времиња, објави Елиса Фереира од Европската комисија.