Македонија 03. јуни 2020. / 14:55

Боки 13 со кривична пријава за Филипче и Дончев за случајот „Дијамед“

Боки 13 со кривична пријава за Филипче и Дончев за случајот „Дијамед“

Бојан Јовановски вчера откри дека се приклучува кон кривичната пријава за поранешниот директор на Фондот за здравство и за актуелниот министер Венко Филипче во случајот „Димаед“.

Тој вчера изнезе нови детали за овој корупциски случај за кој тврди дека во него е замешат и Јавната обвинителка Вилма Рускоска

Тој побара надлежен јавен обвинител да го повика да даде исказ за да каже се што знае за овој случај.

Воедно се приклучувам кон кривичната пријава н Вера Иванова за Венко Филипче и Ден Дончев-рече вчера Боки.

Вера Иванова лани во септември поднесе кривична пријава против министерот за здравство Венко Филипче и против директорот на Фондот за здравство Ден Дончев. Таа тврди дека ја оневозможувале продажбата на странски инвеститор со што предизвикале од десетина милиони евра.