Македонија 06. март 2020. / 11:38

Богојески го замрзна членството во ВМРО-ДПМНЕ

Богојески го замрзна членството во ВМРО-ДПМНЕ

Петар Богојески, како што информираше преку својот фејсбук профил, одлучил да го стави во мирување своето членство во партијата ВМРО-ДПМНЕ, за да биде независен кандидат за пратеник.

Тој истакна дека никогаш нема да прифати членство во друга политичка партија, а неговото повторно активирање во ВМРО-ДПМНЕ е условено од развојот на настаните во партијата, нејзината демократизација, модернизација и европеизација, без разлика дали е на власт или во опозиција.